Design og layout af bøger og bogomslag med fokus på læselighed, blikfang og godt håndværk.

Michael Jerndorff har siden 1989 designet og layoutet bøger, kataloger, tidsskrifter og bogomslag. Det er gennem årene blevet til en større samling.

Til venstre ses forsiden til bogen Mod og mandshjerte, der er udgivet for Forlaget Bogfinken i sommeren 2023.

Mod og mandshjerte er fortællingen om C.H. Jørgensen, som var en ukendt mand, der fik indflydelse på tusindvis af menneskers liv. Ved afslutningen af første verdenskrig hjalp han over 7000 sønderjyske krigsfanger hjem fra fangenskab, og han var med til at etablere krigsinvalideskolen i Sønderborg – ergoterapiens vugge i Danmark. Han blev chef for Danmarks første fredsbevarende styrke, og han var med til at indføre civil uddannelse af hærens rekrutter. Senere blev han den første kontorchef i Landsforeningen for Kræftens Bekæmpelse. Han så det som sin opgave at hjælpe folk, der var i knibe.

Han var selv kommet galt af sted, da han var på ekspedition til Nordøstgrønland i 1909-1910. Der fik han forfrysninger i fødderne og gik med benpiberne stikkende ud af fire tæer i månedsvis. Som om det ikke var nok, blev ekspeditionens skib skruet ned af isen, så de hverken havde bolig, varme eller mulighed for at komme hjem. Heldigvis blev de reddet.

Som C.H. Jørgensen prægede sin samtid, prægede tiden også ham. Han måtte ikke gifte sig med sin elskede Dagny. Bogen er baseret på C.H. Jørgensens dagbøger, rapporter og fotografier foruden Rigsarkivets righoldige materiale, som viser, at C.H. Jørgensens liv var præget af hans store kærlighed til sin familie og til Danmark.

Køb bogen hos Saxo.com